Mapa stránok SK EN AUDIO
Úvod  ›  Publikačná činnosť – Články

Publikačná činnosť – Články

<<   1 · 2   >>

Môj rozprávkový život pod ochranou troch strážnych anjelov v nebeských výšinách

Milý návštevník stránky,
od počatia je môj život zviazaný pevne, ako býva spojené telo dieťaťa s matkou pupočnou šnúrou, s prírodou. Tak ako dieťa v prenatálnom vývoji nemôže existovať bez spojenia s darkyňou jeho života, rovnako tak ani ja nemôžem jestvovať bez mojej pramatky prírody. Toto nerozlučné naviazanie na pramatku prírodu má u mňa trvanie nielen na tomto pozemskom svete, ale verím a som o tom skalopevne presvedčený, že vydrží na večné veky.

Čítať celý článok »

Čarokrásna príroda

Zátišia prírody sa v každom ročnom období vyznačujú svojou jedinečnou symfóniou farieb. Každý kvietok, krík a stromček sa pestrie jedinečnou farebnou kompozíciou, ktorá je charakteristická len pre ten-ktorý druh.

Čítať celý článok »

Milý návštevník stránky,

od prvého okamihu, ako som sa stretol s hlucháňom ešte ako malý chlapec, pocítil som k tejto zvláštnej ratolesti prírody neopísateľné chvenie srdca. Tento nevšedný pocit ma odvtedy sprevádza na každom kroku.

Čítať celý článok »

Chvála a vďakyvzdanie Stvoriteľovi…

Chvála Stvoriteľovi za úžasné fyzikálne veličiny priestor a čas, ktoré venoval nedozernému vesmíru a obzvlášť nadzázračnému životu na Zemi...
Vďaka Bohu za to, že dovolil počať sa nadzázračnému životu na planéte Zem...

Čítať celý článok »

Príroda je Boží oltár

Príroda je Boží oltár, na ktorom Stvoriteľ ponúka všetkým stvoreniam dostatok všetkého, čo potrebujú k spokojnému jestvovaniu na tomto pozemskom svete. Zo štedrých darov prírody by si človek, ktorého Boh poveril spravovaním tohto najväčšieho pokladu na Zemi, mal brať uvážlivo a striedmo. Správanie ľudstva však svedčí o opaku.

Čítať celý článok »

Viac než...

Viac než prijatie u najveľaváženejšej osobnosti tohto sveta je pre mňa audiencia u prastarého lesa...
Viac než najprestížnejšie ocenenie od tohto sveta je pre mňa sladučká malinka venovaná od prastarého lesa...

Čítať celý článok »

Ako som spopularizoval prírodu a ako príroda zviditeľnila mňa...

Keď som ako malý sedemročný chlapec zažil „nadprirodzené zjavenie“ murárika červenokrídleho na múre domu v mojej rodnej dedine Liptovské Revúce, nevedel som, do akého opereného stvorenia som sa to vlastne zamiloval. V knihe, ktorú som mal vtedy doma, sa tento vzácny operenec nenachádzal. Ani pani učiteľka, ktorá ma učila ako prváčika, nevedela, akého vtáčika sme to vlastne počas hokeja videli. Ba ani učiteľ môjho staršieho brata, ktorý navštevoval už piatu triedu, nemal vedomosť o tom, s akým vtáčikom sme to v onen deň Troch kráľov 1971 mali dočinenie. Len po uši zamilovaný človek sa vie vcítiť do mojich pocitov, ktoré som vtedy ako malé chlapčiatko z dediny prežíval.

Čítať celý článok »

Murárik červenokrídly – operené stvorenie s čipkovanými krídelkami

Od prvého okamihu, ako som zahliadol MURÁRIKA ČERVENOKRÍDLEHO na múre domu ako malý sedemročný chlapec, zamiloval som sa „po uši“, ba vari až „po končeky vlasov“ do tohto podivuhodného vtáčieho stvorenia. V tom momente sa moje srdce naplnilo bezhraničnou láskou k „operenému skvostu vápencových skál a azúrového neba“. Ako sa povie, bola to láska na prvý pohľad a zamilovanie na celý život...

Čítať celý článok »

Milý návštevník stránky,

od prvého okamihu, ako som zahliadol murárika červenokrídleho na múre domu ako malý sedemročný chlapec, zamiloval som sa „po uši“, ba vari až „po končeky vlasov“ do tohto podivuhodného vtáčieho stvorenia. V tom momente sa moje srdce naplnilo bezhraničnou láskou k „operenému skvostu vápencových skál a azúrového neba“. Ako sa povie, bola to láska na prvý pohľad a zamilovanie na celý život...

Čítať celý článok »

Čriepky zo života autora...

Miroslav SANIGA (1964) je rodákom z Liptova, z dediny Liptovské Revúce, učupenej v lone veľkofatranskej prírody. Tu pod mohutnou skalnou hradbou Čierneho kameňa od raného detstva spoznával krásy prírodných zátiší a získaval hlboký vzťah ku všetkým ratolestiam matky Prírody.

Čítať celý článok »
<<   1 · 2   >>
UP