Mapa stránok SK EN AUDIO
Úvod  ›  Publikačná činnosť – Knihy

Publikačná činnosť – Knihy

<<   1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 ... 8   >>

Tichodroma muraria

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav Saniga
Rok: 2013
Strán: 16
ISBN: 978-80-971284-3-2

Publikácia v kreslenej a fotografickej forme približuje biotop, v ktorom žije vzácny operenec murárik červenokrídly - Tichodroma muraria. V publikácii nájde čitateľ pomenovanie tohoto vzácneho operenca v 84 jazykoch.

Hlucháň hôrny operené stvorenie s najpodivuhodnejšími krivkami tela

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav Saniga
Rok: 2013
Strán: 8

Je na nás ľuďoch, aby sme zachovali tieto neobyčajné siene pre potešenie Mesiačika, hviezdičiek, nemých stromov a pre nás – ľudí, aby sme mali na Zemi aspoň jedno neobyčajné divadlo bez opony. Zachráňme hluchánie divadlá, vytvorené samotnou prírodou za nekonečnú dobu, ktoré si samé vychovávajú svojich čarovných hercov. Ak ich raz zničíme, potom ich už nikdy nikto viac nepostaví...

Najúsmevnejšie historky so zvieratami

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav Saniga
Rok: 2013
Strán: 72
ISBN: 978-80-971270-2-2

Autor Miroslav Saniga ponúka v tejto publikácii niekoľko úsmevných príhod, v ktorých pozorný čitateľ nájde dostatočný priestor aj na zamyslenie. Sebe vlastným štýlom čitateľa nenásilným spôsobom vťahuje do diania v prírode, ktorá sa v jeho podaní stáva javiskom, na ktorom prežívajú zvieratá množstvo takmer neuveriteľných príhod.
Štyridsiata prvá publikácia Miroslava Sanigu je súčasne aj poďakovaním prírode za to, že nám aspoň takto sprostredkovane dovolí nazrieť do jej úsmevného diania. Poďakovanie patrí aj priateľom pána Sanigu, bez pomoci ktorých by túto publikáciu nebolo možné vydať. Úprimné poďakovanie patrí menovite Ing. Mariánovi Gajdošovi, Ing. Alexandrovi Matiščíkovi, Ing. Jaroslavovi Mervartovi a prof. Jánovi Košturiakovi.

Čarokrásna príroda

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav SANIGA
Rok: 2012
Strán: 120
ISBN: 978-80-971207-5-7

Autor knihy ponúka čitateľovi netradičný pohľad na prírodu okolo nás prostredníctvom objektívu fotoaparátu. Každá fotografia vyjadruje zlomok času. Žijeme v uponáhľanom svete, nevieme si nájsť čas na krátke zastavenie a vnímanie krásy, ktorá nás obklopuje. Fotografia zachytáva okamih, ktorý nám uniká - publikácia čitateľovi sprostredkuje čaro prírody v štyroch ročných obdobiach.
Kniha je nezávislým pokračovaním kníh Poézia prírody (2008) a Impresie prírody (2011), vychádza ako štyridsiata publikácia Miroslava Sanigu (www.saniga.sk). Publikáciu sa podarilo vydať s finančnou podporou firmy Fosfa (www.fosfa.cz). Knihu graficky spracoval Vladimír Rozina (www.euroart.sk).

Pohľadnice murárika

Rok: 2012

Pohľadnice 1
Pohľadnice 2
Pohľadnice 3

Murárik červenokrídly – „Nebeský anjelik“ s karmínovými krídlami / Wallcreeper – „The heavenly angel“ with carmine wings

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav SANIGA
Rok: 2012
Strán: 8

V brožúrke je v kocke predstavený fascinujúci životopis vzácneho vtáčieho druhu murárika červenokrídleho, ktorý je nielen autorovou celoživotnou láskou, ale aj objektom jeho vedeckého bádania. Vo svojich najkrajších perokresbách predstavuje autor priam nadprirodzenú krásu tohto opereného skvostu vápencových skál a azúrového neba.

Symfónia prírody

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav SANIGA
Rok: 2011
Strán: 192
ISBN: 978-80-970981-3-1

Autor v knihe približuje formou poviedok život prírody v štyroch ročných obdobiach. Keby mal tú moc, prechádzky do náručia prírody by neodporúčal, lež by ich priamo ordinoval každému jednému človeku a to na každý deň minimálne aspoň jednu vychádzku, aby tak podstúpil liečivú terapiu. Kniha je akosi autorovou neodolateľnou pozvánkou na každodenné vychádzky do zátiší našej prekrásnej prírody. Poviedky sú sprevádzané vlastnými ilustráciami autora.

Vtáčie búdky a kŕmidlá v Rozprávkovej vtáčej záhradke a Rozprávkovom domčeku murárika červenokrídleho – Bird boxes and feeders in the Fairy-tale Bird Garden and Fairy-tale Wallcreeperʼs House

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav SANIGA
Rok: 2011
Strán: 72
ISBN: 978-80-970831-7-5

Knižný počin približuje čitateľovi kŕmidlá a búdky z „Rozprávkovej vtáčej záhradky“ a „Rozprávkového domčeka murárika červenokrídleho“. Čitateľ nájde v tejto knižke aj praktické návody, ako zhotoviť vtáčie príbytky pre operence a kde ich vyvesiť, aby ich vtáky použili.

Impresie prírody – Impressions of the Nature

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav SANIGA
Rok: 2011
Strán: 96
ISBN: 978-80-970790-9-3

Výber poeticky ladených fotografií prírodnín, ktoré čitateľovi doslova vyrážajú dych. Čitateľ si sám vo svojom vnútri môže vytvoriť k „momentkám“ z prírody svoje vnímanie obrázkov.

Čriepky z prírody

Vydavateľ: Liptovské Revúce: Miroslav SANIGA
Rok: 2011
Strán: 24
ISBN: 978-80-970731-8-3

Knižný počin pozostáva z pozoruhodných javov a scénok, ktoré sa na pódiu stredoeurópskej prírody odohrávajú počas roka. Autor sa v nej vyznáva z lásky k prírode, ktorá ho očarila v ranom detstve. Pozoruhodné okamihy zachytené objektívom fotoaparátu dopĺňajú poeticky ladené texty zanieteného milovníka a ochrancu prírody (napr. Fascinujúce obrazce z lišajníkov, „Zasnežená“ púpavovými páperovými chocholcami, „Plávanie“ na vlnách „lúčneho mora“, Mystická nálada lesa, Kryštálikmi snehu pocukrované papradie, Mrázikove kvietky, Slziaci cencúlik...).

<<   1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 ... 8   >>
UP