Mapa stránok SK EN AUDIO
Úvod  ›  Publikačná činnosť – Knihy

Publikačná činnosť – Knihy

<<   1 ... 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8   >>

Rozjímanie s hlucháňmi

Vydavateľ: Bratislava: Perfekt
Rok: 1998
Strán: 194
ISBN: 80-8046-107-4

Knižný počin je rozšíreným vydaním knihy „Hlucháne – moja láska“. Autor v nej formou poviedok približuje život hlucháňa v ročnom kolobehu života. Poviedky sú sprevádzané vlastnými ilustráciami autora.

Hlucháne – moja láska

Vydavateľ: Bratislava: PaRPRESS
Rok: 1997
Strán: 91
ISBN: 80-88789-19-2

V knihe sú autorove poviedky, v ktorých spracoval príbehy so stretnutí s hlucháňmi, ktoré zažil za obdobie od detstva do dospelosti. Čitateľ sa dozvie formou príhod mnoho zaujímavých javov zo života tohto opereného pamätníka doby ľadovej. Poviedky sú sprevádzané autorovými perokresbami.

Poviedky tetušky Jedličky

Vydavateľ: Banská Bystrica: Vidas
Rok: 1996
Strán: 236
ISBN: 80-85306-15-8

Kniha určená pre najmenších čitateľov pozostáva z poviedok, v ktorých autor formou príbehov, ktoré zažili dvaja nerozluční kamaráti - horár ujo Paľo a malý Janko na potulkách horskými, lesnými a lúčnymi zákutiami, približuje zrelému detskému čitateľovi život prírody v ročnom kolobehu života. Ujo Paľo odovzdáva svojmu malému kamarátovi všetky poznatky nadobudnuté počas mnohých rokov strávených v doline Teplô, v lone veľkofatranskej prírody, kde sa odohrávajú všetky príbehy tejto knižky („Ráno na bojisku s operenými rivalmi“, „Na brieždení“, „Na súmraku“, „Za operenými motýľmi“, „Na jeleních pytačkách“, „V najväčšej komornej sieni“, „Za polnočným prepeličím volaním“...).
Snahou autora je „zaočkovať“ malých čitateľov už od útleho veku láskou k prírode a jej obyvateľom. Kniha je určená „pokročilému“ detskému čitateľovi, ktorý už prírodu trocha pozná, ale k uspokojujúcim vedomostiam mu chýbajú doplňujúce informácie, napríklad, aká atmosféra panuje na tokanisku počas svadobných chvíľ tetrovov hlucháňov, ako to vyzerá v medveďom brlohu, či zaujímavé čriepky zo „životopisov“ vzácnych a ohrozených živočíchov. Poviedky sú sprevádzané autorovými perokresbami.

An ecological and ethological study of Wallcreeper (Tichodroma muraria) in the Slovak Carpathians

Vedecka monografia o zivote murarika cervenokridleho, o jeho ekológii a etológii

<<   1 ... 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8   >>
UP